Grundläggande om ProZ.com


ProZ.com är väldens största webbforum för översättare. Här finns ett omfattande nätverk med oumbärliga tjänster, resurser och upplevelser som förbättrar livet för dess medlemmar. De mest grundläggande funktionerna sammanfattas nedan.


Ge och få hjälp med att översätta svår terminologi.

Via KudoZ-nätverket kan översättare och andra hjälpa varandra med översättningar eller förklara terminologi och korta fraser. Till dags datum har 3,800,670 terminologifrågor ställts. Alla frågorna och de föreslagna översättningarna har skapat ett mycket användbart sökbart arkiv.


Anlita översättare och tolkar och möt nya kunder

ProZ.com är den främsta källan till nya kunder för översättare. Översättnings- och tolkjobb publiceras via jobbsystemet och intresserade parter kan sedan skicka en offert. Förutom jobbsystemet finns även ett sökbart register över frilansöversättare och frilanstolkar som kan användas för att hitta språkproffs.


Delta i ProZ.com-evenemang – konferenser, utbildningar och powwows

Det förekommer ProZ.com-konferenser, utbildningssessioner (online och offline) och powwows (informella sammankomster med grupper av ProZ.com-användare som bor i närheten av varandra) överallt i världen. Dessa evenemang är ett bra sätt att utöka din kunskap, träffa yrkesverksamma och ha roligt!


Lämna feedback om uppdragsgivare och läs feedback från andra

Blue Board är en sökbar databas över företag som förmedlar språkjobb med feedback från tjänsteleverantörer. Användare på ProZ.com som har arbetat med en uppdragsgivare får ange en siffra mellan 1 och 5 som motsvarar sannolikheten att de arbetar med en uppdragsgivare igen, tillsammans med en kort kommentar. Med tanke på att registret innehåller över 15 000 uppdragsgivare är det en god idé att se efter i Blue Board innan du godkänner ett jobb från en ny kund.


Diskutera översättningsfrågor med andra yrkesverksamma

Diskutera frågor som är relevanta för översättare och tolkar i forum som Lokalisering, Teknisk hjälp för CAT-verktyg, Bli etablerad, Undertextning o.s.v.Vet du inte var du ska börja?

Kom igång genom att skapa ett gratiskonto ».
Har du redan ett ProZ.com-konto? Logga in »


Översikt över webbplats

En snabbtitt på de funktioner som är tillgängliga på ProZ.com