Webbplatsregler

Regler för hur ProZ.com får användas

Följande regler har satts upp för att utvidga och skydda den trevliga resultatinriktade atmosfären på ProZ.com. Genom att använda webbplatsen godkänner du och går med på att följa dessa regler.


Webbplatsregel

1 ProZ.com är vår gemensamma arbetsplats.
Webbplatsen är avsedd som en professionell resurs för dem som arbetar med språk eller som behöver språktjänster. I princip tillåts inte inlägg som inte är relaterade till översättning, tolkning eller andra språkfrågor eller affärsverksamheten därav. [ Mer information och eventuella undantag anges på webbplatsens Definition av verksamhetsområdet ]
2 Ömsesidig respekt, professionalism och rent spel är det som förväntas.
Användare förväntas behandla varandra med respekt, både vid offentliga inlägg och direktkontakt samt uppmanas att handla under förutsättningen att man kan lita på varandra. Trakasserier och attacker i någon form samt motarbetande av någon annans användning av webbplatsen tolereras inte. Handlingar som går ut på att skaffa sig ett orättvist övertag i KudoZ, registret eller någon annanstans, vare sig de görs på egen hand eller i grupp, tolereras inte.
3 Det är förbjudet att annonsera.
Det finns områden på ProZ.com som är avsedda för marknadsföring mot avgift. Marknadsföring som skickas ut via forum, profilmeddelanden eller någon annanstans är inte tillåten. Diskussion av webbplatser som erbjuder konkurrenskraftiga tjänster är på grund av tidigare missbruk förbjudet.
4 Stötande språkbruk är förbjudet.
5 Använd inte stora bokstäver i alltför stor utsträckning.
Använd små bokstäver om inte stora bokstäver krävs. Att skriva med stora bokstäver i ett inlägg är detsamma som att skrika.
6 Det är förbjudet att förvränga saker och att lura andra.
Du kan använda ProZ.com utan att avslöja ditt namn. Vi accepterar dock inte att man uppträder som någon annan med falsk identitet eller på annat sätt försöker lura andra.
7 En profil per person är tillåten.
Det är förbjudet att skapa en ny profil för att förbigå begränsningar eller skaffa sig förmåner. (Det är dock tillåtet att ha en profil för sig själv och en annan profil för ditt registrerade företag.)
8 Discussion of administrative actions taken by moderators or site staff should be carried out solely via the site's online support system.
Administrative actions include rules enforcement actions in the forums and KudoZ, warnings or restrictions on posting or other rights, editorial adjustments to topic subject lines, the locking of certain forum threads, selection of topics to be featured on the home page, etc. For further clarification, see this FAQ.

Att ovanstående regler följs är en förutsättning för fortsatt åtkomst och användning av webbplatsen.

Efterlevnad

Anställda och moderatorer kan vidta någon av följande åtgärder för att se till att reglerna följs:
* kontakta användare för att göra dem uppmärksamma på vissa regler
* låta bli att godkänna (eller radera/dölja) inlägg som bryter mot en regel
* visa ett meddelande angående reglerna för vissa användare när de gör vissa saker
* utesluta användare, temporärt eller permanent, från webbplatsfunktioner som de har använt i strid mot reglerna.
* säga upp profil eller medlemskap (endast anställda)

Moderatorer och personal måste agera i enlighet med, och skyddas av, webbplatsreglerna exakt på samma sätt som andra medlemmar.

Uppsägning

Anställda på ProZ.com kan i sällsynta fall vid allvarliga regelbrott säga upp en profil (och medlemskap) med omedelbar verkan. I de flesta fall använder ProZ.com sig dock av en policy med "gult/rött kort", liknande den man har i fotboll, vid uppsägningar.

Endast anställda delar ut gula eller röda kort. Regler åberopas med nummer och datumet på kortet registreras. Termerna "gult kort" och "rött kort" används explicit. Om ett e-postmeddelande skickas står dessa termer på ämnesraden.

En användare som har fått ett gult kort får fortsätta att använda webbplatsen (ibland med vissa restriktioner) men uppmärksammas på att ytterligare regelbrott leder till uppsägelse. En person vars profil har sagts upp släpps inte in på ProZ.com igen.

Köpare måste följa sajtens uppsägningsregler: Termination policy.

Förtydligande

Skicka en supportförfrågan om du vill att vi ska förtydliga någon av ovanstående regler eller hur vi ser till att reglerna följs.

Request help


Site Documentation


The member services and support team
Jared

Jared

Lucia

Lucia

Alejandro

Alejandro

Helen

Helen

Yana

Yana

Maria D

Maria D

Karen

Karen

Enrique Manzo

Enrique Manzo

Evelio

Evelio

Julieta

Julieta

Mariano

Mariano

Hayjor Roca

Hayjor Roca

Andrea

Andrea

Rocío Tempone

Rocío Tempone

Rocio Palacios

Rocio Palacios

Ezequiel

Ezequiel

Your current localization setting

Svenska

Select a language

All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Sök term
  • Jobb
  • Forum
  • Multiple search