NaplaÄivanje popunjavanja formulara TrĂ„dens avsĂ€ndare: Nives
| Nives Bosnien och Hercegovina Local time: 15:46 Engelska till Kroatiska + ...
Drage kolege,
moram odrediti cijenu popunjavanja formulara na stranom jeziku, a dosad se nisam susretala s takvim naÄinom naplaÄivanja. Koliko biste i kako biste naplatili klijentu koji Âeli vaÂu pomoÄ pri ispunjavanju formulara u ovom sluÄaju za vizu. Napominjem da tu ne treba nikakav peÄat ili sliÄno, te da se treba uzeti u obzir standard u Bosni i Hercegovini.
Unaprijed vam hvala | | | A.Äapo Bosnien och Hercegovina Local time: 15:46 Medlem (2007) Engelska till Serbokroatiska + ...
Nives
Provjerite koliko vremena trebate da to popunite i naplate koliko naplaÄujete po satu akd je u pitanju naÂe trÂiÂte tj da to ne bude preskupo.(sigurno puno manje nego kad bi radili za nekog iz inostranstva)
Lijep pozdrav
Amra | | | Slazem se sa Amrom | Feb 1, 2006 |
Amra Äapo (damra) wrote:
Nives
Provjerite koliko vremena trebate da to popunite i naplate koliko naplaÄujete po satu akd je u pitanju naÂe trÂiÂte tj da to ne bude preskupo.(sigurno puno manje nego kad bi radili za nekog iz inostranstva)
Lijep pozdrav
Amra
Ja za to ne naplaćujem niÂta jer se u većini slučajeva radi o ljudima koji i nemaju cime da plate...
Ali, ako stvarno Âelite da vam dotična osoba za ispunjavanje obrazaca plati, onda se slaÂem sa Amrom koja predlaÂe da to bude po satu.
PosluÂajte moj savjet: dobro se uvijek dobrim vraća!
Pozdrav,
Sherefedin | |
|
|
Nives Bosnien och Hercegovina Local time: 15:46 Engelska till Kroatiska + ... TOPIC STARTER
Sherefedin MUSTAFA wrote:
Ja za to ne naplaÄujem niÂta jer se u veÄini sluÄajeva radi o ljudima koji i nemaju cime da plate...
Ali, ako stvarno Âelite da vam dotiÄna osoba za ispunjavanje obrazaca plati, onda se slaÂem sa Amrom koja predlaÂe da to bude po satu.
PosluÂajte moj savjet: dobro se uvijek dobrim vraÄa!
Pozdrav,
Sherefedin
Naravno Mustafa, i ja kad radim u svoje ime uopÄe ne neplatim, jer znam za situaciju kod nas, ali ovdje se ne radi o tome Âto ja Âelim, jer je usluga zatraÂena od agencije. Agencija je u zaÄetku i jo nismo ustanovili takvu vrstu plaÄanja, zato sam se i obratila iskusnijima.
Hvala i tebi i Amri na odgovorima | | | Formulari za vizu - popuna i naplata | Feb 10, 2006 |
Moje iskustvo
Postoje samo dvije vrste klijenata kod takve vrste posla: ljudi koji NEMAJU (najcesca klijentela) nacina i sredstava da plate i oni koji IMAJU.
Savjet: NE NAPLATITI onima koji stvarno nemaju, a NAPLATITI punu tarifu po utrosenom vremenu i sredstvima - tzv. izlazak na teren jer u vecini takvih slucajeva se desi da vam klijentela ne dostavi sve podatke koji je potrebno navesti u formularima, a sa druge strane ponekad se pored osnovne skupine obrazaca traze i dodat... See more Moje iskustvo
Postoje samo dvije vrste klijenata kod takve vrste posla: ljudi koji NEMAJU (najcesca klijentela) nacina i sredstava da plate i oni koji IMAJU.
Savjet: NE NAPLATITI onima koji stvarno nemaju, a NAPLATITI punu tarifu po utrosenom vremenu i sredstvima - tzv. izlazak na teren jer u vecini takvih slucajeva se desi da vam klijentela ne dostavi sve podatke koji je potrebno navesti u formularima, a sa druge strane ponekad se pored osnovne skupine obrazaca traze i dodatni dokumenti sto je sve navedeno na pirjavnim obrascima, pa ako hocete da dodatno pomognete svojoj klijenteli, obajsnite im sta je to sve tamo napisano.
Nadam se da vam ovaj moj savjet moze pomoci i u buducim slicnim situacijama.
Sve najbolje
Nedzad ▲ Collapse | | | ne naplacujem | Feb 14, 2006 |
nikada nisam naplacivala formulare, cak i kada sam imala agenciju... dodje mi izbjeglica, da se seli u ameriku ili tako nesto, a seli se jer nema sta da jede i zivi u kolektivnjaku,... nemam srca...
s druge strane, razmazena djeca korumpiranih politicara, profesora i slicnih, hoce u ameriku i UK da uce engleski, pa da budu au-pair i slicno... e to je druga prica...
prevedem im formular i naplatim ga po stranici kako slijedi, nakon toga, oni na nasem popune prijevod for... See more nikada nisam naplacivala formulare, cak i kada sam imala agenciju... dodje mi izbjeglica, da se seli u ameriku ili tako nesto, a seli se jer nema sta da jede i zivi u kolektivnjaku,... nemam srca...
s druge strane, razmazena djeca korumpiranih politicara, profesora i slicnih, hoce u ameriku i UK da uce engleski, pa da budu au-pair i slicno... e to je druga prica...
prevedem im formular i naplatim ga po stranici kako slijedi, nakon toga, oni na nasem popune prijevod formulara na nasem, ja onda to prevedem na engleski i onda opet naplati po stranici kako slijedi! ▲ Collapse | | | Det finns ingen moderator för det hĂ€r paret. To report site rules violations or get help, please contact site staff » NaplaÄivanje popunjavanja formulara LinguaCore | AI Translation at Your Fingertips
The underlying LLM technology of LinguaCore offers AI translations of unprecedented quality. Quick and simple. Add a human linguistic review at the end for expert-level quality at a fraction of the cost and time.
More info » |
| Pastey | Your smart companion app
Pastey is an innovative desktop application that bridges the gap between human expertise and artificial intelligence. With intuitive keyboard shortcuts, Pastey transforms your source text into AI-powered draft translations.
Find out more » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |