Srpski forum
Trådens avsändare: Tanja Abramovic (X)
Tanja Abramovic (X)
Tanja Abramovic (X)  Identity Verified
Engelska till Serbiska
+ ...
Jun 26, 2004

Drage kolege,

Lepo je sto imamo forume za bosanski i hrvatski jezik na ProZ, tako da svi mi koji prevodima sa tih jezika i na te jezike mozemo da postavljamo pitanja, da saznamo informacije iz prve ruke i da se konsultujemo sa iskusnim kolegama.

Bilo bi takodje lepo da se osnuje i srpski forum, tako da svi mi koji prevodimo sa i na srpski jezik mozemo da dobijemo adekvatnu pomoc kad "zagusti".

U vezi sa ovim zelela sam da pitam kada ce se osnovati (ili kako
... See more
Drage kolege,

Lepo je sto imamo forume za bosanski i hrvatski jezik na ProZ, tako da svi mi koji prevodima sa tih jezika i na te jezike mozemo da postavljamo pitanja, da saznamo informacije iz prve ruke i da se konsultujemo sa iskusnim kolegama.

Bilo bi takodje lepo da se osnuje i srpski forum, tako da svi mi koji prevodimo sa i na srpski jezik mozemo da dobijemo adekvatnu pomoc kad "zagusti".

U vezi sa ovim zelela sam da pitam kada ce se osnovati (ili kako se moze pokrenuti) srpski forum.

Unapred hvala i svima puno pozdrava,
Tanja Abramovic
Collapse

Said Kaljanac a.k.a. SARAJ
Said Kaljanac a.k.a. SARAJ  Identity Verified
Belgien
Local time: 10:08
Bosniska till Franska
+ ...
stvaranje srpskog foruma Jun 27, 2004

Tanja Abramovic wrote:

Drage kolege,

Bilo bi takodje lepo da se osnuje i srpski forum, tako da svi mi koji prevodimo sa i na srpski jezik mozemo da dobijemo adekvatnu pomoc kad \\\"zagusti\\\".

U vezi sa ovim zelela sam da pitam kada ce se osnovati (ili kako se moze pokrenuti) srpski forum.

Unapred hvala i svima puno pozdrava,
Tanja Abramovic

Draga Tanja,

Prvo bih zelio da ti kazem da sam ja za otvaranje srpskog foruma. No, da bi se otvorio srpski forum trebalo bi se raspitati medju kolegama koji prevode na srpski ili sa srpskog da li su oni saglasni da se takav jedan forum otvori. Ako ima dovoljno kandidata, onda bi se trebao naci ozbiljan i sposoban platinum proz clan koji bi prihvatio da bude moderator tog foruma. Kada je sve to obavljeno onda bi neko od nas trebao da pita Henryja putem e-maila da li je on saglasan da se takav jedan forum otvori i da mu moderator bude taj i taj.

I to je sve

Said

vorloff
vorloff
Bosniska till Engelska
+ ...
I ja sam 'za' Jun 28, 2004

Campaign 2004 - Tanja for Serbian Forum Moderator!!

Another idea would be to put them all together so that I don't have to keep clicking around all the time. (oops, did I say that aloud, or was I just thinking it?)

Said Kaljanac a.k.a. SARAJ
Said Kaljanac a.k.a. SARAJ  Identity Verified
Belgien
Bosniska till Franska
+ ...
BHS Jun 28, 2004

Vera Orloff wrote:

Campaign 2004 - Tanja for Serbian Forum Moderator!!

Another idea would be to put them all together so that I don\'t have to keep clicking around all the time. (oops, did I say that aloud, or was I just thinking it?)

Hmm, ne vjerujem da bi svi bili saglasni da se bosanski, hrvatski i srpski svedu na jedan forum. Ali istina je da ponekad i jeste potreban takav jedan forum za sve nas. Stoga sam bio vec i predlozio, jos prosle godine, da pored bosanskog, hrvatskog i srpskog se otvori i zajednicki BHS forum. Medjutim kada sam zelio pokrenuti taj forum bio sam obavjesten da on vec postoji na yahoo discussion groups pod imenom prelis. Od tada nisam vise ni pokusavao da pitam Henryja za dozvolu otvaranja BHS foruma. Tja, zasto da se otvori BHS forum na prozu, koji bi bio prazan, kada svi idu na prelis?

Sto se mene licno tice ja bih zelio da pored bosanskog, hrvatskog i srpskog proz posjeduje i BHS forum i da se ne mora svaki put ici preko yahoo-a, ali ko mi moze garantovati da ce biti od koristi i aktivan?

Postoji jos jedan problem. Stvaranje BHS foruma bi mozda i bila dobra stvar za sve nas, ali onda bi mozda unistio pojedinacno stvorene forume tj. bosanski, hrvatski i srpski sto bi bilo nepravedno.

Said

Tanja Abramovic (X)
Tanja Abramovic (X)  Identity Verified
Engelska till Serbiska
+ ...
TOPIC STARTER
Hvala Jul 1, 2004

Draga Tanja,

Prvo bih zelio da ti kazem da sam ja za otvaranje srpskog foruma. No, da bi se otvorio srpski forum trebalo bi se raspitati medju kolegama koji prevode na srpski ili sa srpskog da li su oni saglasni da se takav jedan forum otvori. Ako ima dovoljno kandidata, onda bi se trebao naci ozbiljan i sposoban platinum proz clan koji bi prihvatio da bude moderator tog foruma. Kada je sve to obavljeno onda bi neko od nas trebao da pita Henryja putem e-maila da li je on saglasan da
... See more
Draga Tanja,

Prvo bih zelio da ti kazem da sam ja za otvaranje srpskog foruma. No, da bi se otvorio srpski forum trebalo bi se raspitati medju kolegama koji prevode na srpski ili sa srpskog da li su oni saglasni da se takav jedan forum otvori. Ako ima dovoljno kandidata, onda bi se trebao naci ozbiljan i sposoban platinum proz clan koji bi prihvatio da bude moderator tog foruma. Kada je sve to obavljeno onda bi neko od nas trebao da pita Henryja putem e-maila da li je on saglasan da se takav jedan forum otvori i da mu moderator bude taj i taj.

I to je sve

Said[/quote]

Dragi Saide,

Puno ti hvala na objasnjenjima, kao i na tome sto bi podrzao otvaranje takvog foruma.
Mnogo hvala i Veri na podrsci i odgovoru.

Puno pozdrava,
Tanja
Collapse

Vesna Zivcic
Vesna Zivcic  Identity Verified
Tyska till Kroatiska
+ ...
Novootvoreni Srpski forum Jul 14, 2004

At long last, here it is:

http://www.proz.com/forum/89

Sandra Milosavljevic-Rothe
Sandra Milosavljevic-Rothe  Identity Verified
Serbien
Tyska till Serbiska
+ ...
taraaa Jul 14, 2004

nije da hocu sad nekog da vrbujem ;o)

Svratite kad budete imali vremena. Ja cu za cas da stavim lonče na šporet i da nareckam nešto za meze. A rakica je, normalno, domaća...

Tu sam, pa ako nešto zatreba, slobodno se javite.

Vidimo se

Sandra

Det finns ingen moderator för det här paret.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »

Srpski forum

Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »
Trados Studio 2022 Freelance
The leading translation software used by over 270,000 translators.

Designed with your feedback in mind, Trados Studio 2022 delivers an unrivalled, powerful desktop and cloud solution, empowering you to work in the most efficient and cost-effective way.

More info »