Kirilica Trådens avsändare: Evelina Mineva (X)
| Evelina Mineva (X) Local time: 03:14 Forngrekiska till Bulgariska + ...
Izvinjavam se, ako vaprosat e elementaren, no otkakto smeniha dizajna na Kudoz, ne moga da pisha otgovorite si na kirilica, vapreki che naglasjavam brauzara na View-> Cyrillic. Mojata programa e Microsoft Internet Explorer 5.0 (ako ne gresha) - dali tova ima njakakvo znachenie? | | |
Evelina Mineva wrote:
Izvinjavam se, ako vaprosat e elementaren, no otkakto smeniha dizajna na Kudoz, ne moga da pisha otgovorite si na kirilica, vapreki che naglasjavam brauzara na View-> Cyrillic. Mojata programa e Microsoft Internet Explorer 5.0 (ako ne gresha) - dali tova ima njakakvo znachenie?
Нещо не разбирам - какво значи "не мога да пиша"? Натискаш клавиш и нищо не излиза? Натискаш клавиш и вместо символ на кирилица излиза друг символ? Пишеш си на кирилица, но после, като съобщението излезе на страницата, е нещо коренно различно?
Принципно дизайнът на страницата не би трябвало да има значение, ама знам ли, може пък да има някаква директива, която да забранява. | | | Не би трябвало да е от уеб-дизайна! | Oct 17, 2003 |
Трябва да си изберете encoding Cyrillic Windows - с него както ще виждаме нормално написаното на кирилица, така и ще пишете на същата. | | | invguy Bulgarien Local time: 03:14 Engelska till Bulgariska
Сред руските колеги има някои, които явно използват Unicode (UTF-8)... понякога, макар и рядко, ми се налага да превключвам, за да прочета нещо. Даже на някакъв въпрос без да искам отговорих в Unicode, та след това го добавих отдолу и в Cyrillic
Не мо�... See more Сред руските колеги има някои, които явно използват Unicode (UTF-8)... понякога, макар и рядко, ми се налага да превключвам, за да прочета нещо. Даже на някакъв въпрос без да искам отговорих в Unicode, та след това го добавих отдолу и в Cyrillic
Не мога да се сетя къде точно в ProZ и какво точно съм чел, но съм останал с впечатлението, че авторите на сайта предпочитат да се използва Unicode, и са базирали новия дизайн на тази кодова таблица. Използващото кирилица население обаче масово си кара на Cyrillic.
Все пак, Евелина, по-скоро нещо не е както трябва в кирилизацията на Windows-а Ви. Ако е гръцка локализирана версия, не знам... Ако е стандартен XP, не би трябвало да има никакви проблеми. Ако е 98 с third-party кирилизация (напр. FlexType) - също. За всеки случай проверете в Control Panel - Add/Remove Programs - Windows Setup - Multilanguage Support дали присъства Cyrillic (и дали е включен). Ако го няма в списъка, ще трябва да го инсталирате.
Между другото, в IE преди си държах Encoding-а на Automatic, и понякога имах проблеми. Като го сложих изрично на Cyrillic - заспа
И още нещо: препоръчвам upgrade към IE/ОЕ 6.0. Аз го направих преди 2-3 месеца заради една полезна security опция в Outlook Express, и оттогава насам нито една от двете програми не ми е правила какъвто и да е проблем (да чукам на дърво... ). Е, разбира се, като наотворя 20-ина прозореца, от които половината да зареждат едновременно, машинката протестира... и с право
HTH ▲ Collapse | |
|
|
Elissaveta Toteva (X) Local time: 03:14 Engelska till Bulgariska + ...
Проверете дали в Tools - Internet Options - Language е избрано Bulgarian. Така трябва да е в ІЕ 6, в ІЕ 5 тази опция може да е на друго място, но трябва да я има някъде. | | | Evelina Mineva (X) Local time: 03:14 Forngrekiska till Bulgariska + ... TOPIC STARTER благодаря на всички | Oct 20, 2003 |
Благодаря на всички за съдействието и интереса. Както виждате, във форума мога да пиша на кирилица и винаги съм писала и съм чела, като избирах View->Encoding->Cyrillic. Откакто обаче въведоха новия Кудоз-дизайн, въпреки че извършвам тази операция, не мога да пиша, само чета кирилицата- когато пиша, излизат черни триъгълници.Не съм пробвала обаче Unicode- действително и аз някъде бях чела, че предпочитат този тип.Ще пробвам, може и да стане. Благодаря много! | | | За черните триъгълници | Oct 21, 2003 |
Evelina Mineva wrote:
Благодаря на всички за съдействието и интереса. Както виждате, във форума мога да пиша на кирилица и винаги съм писала и съм чела, като избирах View->Encoding->Cyrillic. Откакто обаче въведоха новия Кудоз-дизайн, въпреки че извършвам тази операция, не мога да пиша, само чета кирилицата- когато пиша, излизат черни триъгълници.Не съм пробвала обаче Unicode- действително и аз някъде бях чела, че предпочитат този тип.Ще пробвам, може и да стане. Благодаря много!
И аз имах проблем с черните триъгълници, но след визита на моя PC доктор, проблемът беше остранен. Обаче не помня точно какво пипна. | | | Ima ja,no samo windows 2000,uvi | Dec 12, 2003 |
Elissaveta Toteva wrote:
Проверете дали в Tools - Internet Options - Language е избрано Bulgarian. Така трябва да е в ІЕ 6, в ІЕ 5 тази опция може да е на друго място, но трябва да я има някъде. | | | To report site rules violations or get help, contact a site moderator: You can also contact site staff by submitting a support request » Kirilica LinguaCore |
---|
AI Translation at Your Fingertips
The underlying LLM technology of LinguaCore offers AI translations of unprecedented quality. Quick and simple. Add a human linguistic review at the end for expert-level quality at a fraction of the cost and time.
More info » |
| CafeTran Espresso |
---|
You've never met a CAT tool this clever!
Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer.
Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools.
Download and start using CafeTran Espresso -- for free
Buy now! » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |